Jótékony esküvő nem-horror-áron

Van egy hely, ahol verhetetlen áron rendezhetitek meg az esküvőtöket, szuper ételekkel és italokkal, miközben nem termeltek szemetet, és mások megsegítéséhez is hozzájárultok. Mesének hangzik? Mesés, de igaz: ez a JótéKonyha.

Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban kaphattok.

Az interjú Sarkady Péter Pállal, a JótéKonyha vezetőjével készült:

– Milyen szolgáltatásokat nyújt a JótéKonyha

A JótéKonyha szolgáltatása sokrétűnek mondható, hiszen a céges jótékonysági csapatépítő főzésektől kezdve, a mindennapos catering szolgáltatáson keresztül, az esküvők teljes körű szervezéséig sok minden megtalálható a palettán.
Nem egyszer több ezer fős főzéseket, valamint karácsonyi linzer és mézeskalácssütést is szerveztünk már. Ezekhez csatlakozott idén egy új projektünk, az ’Együttható’, ami egy élményalapú, társadalmi célú rendezvénykoncepció, amely minőségi és egyedi alternatíva kíván lenni a vállalatok számára a jelenlegi eseménypalettán, és amelynek alappillérei közé tartozik többek között az érzékenyítés és a szemléletformálás, az edukáció, az egészségmegőrzés és sport, vagy fenntarthatóság és a tudatosság.
Professzionális körülmények között, rugalmasan, a megrendelő igényeit teljes mértékben figyelembe véve igyekszünk minden igényt és kérést kielégíteni.

– Miben több a JótéKonyha, mint egy átlagos cateringes cég?

Alapvetően elmondható, hogy a Magyar Élelmiszerbank Egyesület társadalmi célú vállalkozásaként egyedi helyzetünk van a piacon. Úgy gondolom, hogy Magyarország egyetlen olyan szolgáltatója vagyunk, amely azon túl, hogy pazarlásmentesen és környezettudatosan működik, társadalmi célt is szolgál. De mit is jelent ez a valóságban, kérdezik ilyenkor sokan?!
Pazarlásmentes, mivel az előkészületektől az esemény végéig csupán az alapanyagok és ételek 8-10%-a kerül a kukába, ami túlnyomó többségben a tányérokon maradt ételt jelenti. Ezen felül pedig a megmaradt és még fogyasztásra alkalmas ételek az eseményt követően rászorulókhoz kerülnek, sok-sok örömöt okozva ezzel.
Környezettudatos, mert az egyszer használatos termékek helyett kizárólag újrahasznosított/komposztálható termékeket használunk, szelektíven gyűjtjük a szemetet, komposztálunk, és nem pazarolunk feleslegesen vizet és áramot.
Társadalmi célú, mert a nyereségünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület működési költségeihez járul hozzá, így szolgáltatásunk megrendelése élelmiszerek eljuttatását segíti az arra leginkább rászorulóknak.

– Milyen esküvőkre ajánljátok a saját helyszíneteket?

Saját helyszínünk a XVII. kerület egy lakatlan részén található az Élelmiszerbank telephelyén. Alapvetően egy raktárépület elkerített parkolójában kialakított, zöld bokrokkal és fákkal, színes virágokkal, raklapbútorokkal tarkított területet kell elképzelni, ahol a fedett, zárható és fűthető rendezvénysátrunkban támlás sörpadok várják a vendégeket. Azoknak a pároknak ajánljuk a helyszínt, akik a bevárostól távolabb, zavartalan környezetben, senkitől sem zavartatva szeretnék megtartani az esküvőjüket. Lehetőség van grillezésre és bográcsozásra is, így a hagyományos, elegáns felállás mellett kiváló kerti party jellegű, önfeledt esküvők lebonyolítása is adott – volt is már jó pár ilyen, nagy kedvenc mostanság.

– Azt már tudjuk, hogy nem horror áron dolgoztok, de mégis, nagyjából mennyiből jön ki nálatok egy 100 fős lagzin az 1 főre jutó költség?

Egy 100 fős lagzi nálunk az alapmenüvel és 8 óra időtartamra érvényes korlátlan alkoholmentes italokkal, sörrel és borral számolva 11.000 Ft-ra jön ki. Az alapmenü tartalma egy választható vendégváró falat, egy választható leves, két választható saláta, valamint három-három választható főétel és desszert. Ezek a mennyiségek lefelé és felfelé és szabadon változtathatók. Semmilyen rejtett költség nincs, a megkereséskor azonnal csatoljuk a részletes menüajánlatunkat és egy kalkulációs táblát is, amivel pontosan és könnyedén kiszámolható otthon is a teljes összeg. 

– Meg tudnád mondani, hogy pl. egy 100 fős rendezvény után nagyjából mennyi adományt szoktatok eljuttatni a rászorulóknak? Kiket támogattok élelmiszeradománnyal?

Egy 100 fős rendezvény az Élelmiszerbanknak 200.000 Ft nyereséget jelent, ami a számokat tekintve 1200 darab 8-10 kg-os élelmiszercsomag célba juttatására elegendő 6.000.000 Ft értékben. Ez azt jelenti, hogy minden egyes vendég ellátása egyúttal 12 másik család ellátását is segíti! Ezen felül pedig, ahogyan már említettem, hasznosítjuk a rendezvényen esetlegesen megmaradó, még fogyasztható ételeket is, melyeket szintén nélkülözőknek juttatunk el.
Országszerte közel 400 partnerszervezettel dolgozunk együtt, így változatos azon szervezetek palettája, ahová eljuttatjuk az ételeket: nagycsaládosok átmeneti otthonai, hajléktalanszállók, melegedők, gyermekjóléti központok, drogprevenciós és terápiás otthonok, hogy csak párat említsek.

– Tudtok-e speciális diétás igényekre (glutén- vagy laktózérzékenyek, vegánok) is főzni?

Természetesen fel vagyunk készülve minden speciális igényre és érzékenységre. Az elmúlt években rengeteg eseményt szolgáltunk ki, ahol különböző érzékenységű és speciális étrendű vendéget láttunk el. Ráadásul egyik munkatársunk vegán étteremben is dolgozott egy jó ideig, így még inkább tervezünk ezirányba elmozdulni.

– Budapesti bázisotokról milyen távolságban vállaltok kiszállást?

Alapvetően Budapest és vonzáskörzetében, de nem tudnék mondani egy határvonalat. Két éve meghatároztunk egy 5-10 km-es körzetet, ehhez képest voltunk már Velencén, Jászberényben, Siófokon, sőt Nyíregyházán is. Ez utóbbi esetekben nyilván nálunk is van egy megszabott útiköltség (ami szintén benne van a már említett kalkulációs táblában), és általában ott helyben grillezünk vagy főzünk az általunk vitt üstökben.
Ebből is látszik, hogy igyekszünk minden kérésnek és igénynek eleget tenni. Ha tehát szimpatikus a tevékenységünk valakinek, de nem Budapest és vonzáskörzetében lakik, az is keressen meg bátran és meglátjuk, mit tehetünk 😊

Ide kattintva tájékozódhatsz a Jótékonyháról.


Olvasnál még? Válogass a legutóbbi cikkek közül:

 • Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk
  Te is rajongasz a természetért, és nem szeretnéd életed nagy napját a betondzsungelben tölteni? Álmodoztál már arról, hogy milyen jók lehetnek a természetközeli esküvői helyszínek? És milyen jó lenne zöld környezetben, virágok között, nagy fák árnyékában tölteni a nagy napot?De vajon mi illik jobban hozzátok és a pénztárcátokhoz: a természetben tartott, vagy a természetközeli esküvő? Talán nem is gondolnád, de hatalmas lehet a különbség. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő …

  Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk Read More »

 • Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le
  Ha esküvőszervező nélkül nézel farkasszemet a nagy nap megtervezésével és főként az esküvő helyszín urával vagy úrnőjével, akkor ez a cikk neked szól. Van pár szempont, amit érdemes figyelembe venned, ha nem szeretnéd, hogy elszálljanak a költségek! Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Ezekre a dolgokra feltétlenül figyelj az esküvő helyszín kiválasztáskor, ha magad szervezed az esküvőtöket: Étterem vagy esküvő helyszín …

  Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le Read More »

 • Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig
  Sokszor teszünk fogadalmat Szilveszterkor, hogy az új évben aztán tényleg lefogyunk, elkezdünk komolyabban edzeni, egészségesen étkezni, satöbbi… aztán vagy sikerül, vagy nem. Amikor az esküvőnkre készülünk és egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen is legyen az esküvői ruha, akkor talán még erősebb az elhatározásunk, hogy most aztán tényleg odategyük magunkat. És magabiztosan, igazi királynőként, a legjobb formánkban vonuljunk az oltár elé. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha …

  Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig Read More »

 • Esküvő a Börzsöny lankái közt
  Jártatok már Nógrádban? Néhány évvel ezelőtt hivatalosak voltunk oda egy esküvőre, és azóta is visszajárunk. Legutóbb egy szülinap alkalmából utaztunk oda. A meglepően természetközeli területre az út dimbek-dombok között vezet, időnként tavacskák bukkannak fel, az erdők és tisztások pedig minden évszakban más arcukat mutatják. A természetközeli, bájos régió Budapestről autóval háromnegyed óra alatt elérhető, viszont a területnek a fővárostől független saját hangulata, vendéglátása és értékei vannak. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő …

  Esküvő a Börzsöny lankái közt Read More »

 • Budafok, pezsgő, szerelem
  Budafokon, Budapest egyik legzöldebb kerületében, a Törley-pezsgő tőszomszédságában, a patinás hordók és évszázados történeteket mesélő boltívek új életre keltek, és megszületett a főváros legújabb és egyik leggrandiózusabb rendezvényhelyszíne, a 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel. A stílusosan pezsgős hagyományokra épülő, rusztikus hangulatú új esküvőhelyszínen korhűen felújított romantikus környezetben, a legmodernebb eszközparkkal felszerelt a tapasztalt vendéglátós csapattal találkozhattok. Ráadásul most hatalmas nyitási kedvezménnyel várják az esküvőre készülő párokat. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem …

  Budafok, pezsgő, szerelem Read More »

 • Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron
  Te is voltál már úgy egy fontos döntés előtt, hogy hiába győzködted magad, gyötört a bizonytalanság? Hogy majdnem jó, de sokallod az árát, vagy féltél, hogy utólag meg fogod bánni a választásod? Egy közeli barátom – most nevezzük Évának – mesélte el az ő menyasszonyi ruhájának a történetét. Ezt és ehhez hasonló bejegyzéseket elsőként mindig az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportbanolvashatsz. Csatlakozz a csoporthoz, ha mindig elsőként szeretnél értesülni az új cikkekről, újdonságokról. Az esküvő …

  Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron Read More »

 • Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz!
  Erős, maguktól is szép hosszúra növő körmökkel és mindig kevés szabadidővel áldott meg a sors. Ráadásul a munkahelyem is amolyan “körömlakkmentes övezet”, ezért nálam mióta az eszemet tudom, abszolút no-go a tartós lakk, műköröm viselése. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Persze én is nőből vagyok, és amikor menyasszony lettem 💍, rögtön elkapott a Pinterestes időcsapda, órákig csodáltam a szebbnél-szebb manikűröket …

  Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz! Read More »

 • Legyen biztonságos az esküvőd!
  Végre újra mehetnek az 500 főnél kisebb rendezvények. De vajon hogyan érdemes szervezni a rendezvényünket, hogy minden résztvevő a lehető legnagyobb biztonságban legyen? Most ezeket a szempontokat szedtük össze neked. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban kaphattok. Felelősségteljes vendéglátóként gondoljatok arra, hogy a legfontosabb higiéniai szabályokat az esküvő stílusához illő sikkes fatáblán, krétatáblán vagy esetleg plexin, molinókon is kommunikáljátok a násznép felé. Ezzel az ő biztonságérzetük is …

  Legyen biztonságos az esküvőd! Read More »

 • Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte
  Tudod miért zöld színűek a műtők és a műtőkben használt textilek? Azért, mert a zöld szín nyugtató, fájdalomcsillapító, energizáló hatását tudományosan is bizonyították. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Szerencsére mi sem a műtőben, hanem a tavaszi erdőben kaptuk meg a giga dózis zöld színadagunkat, amikor a Mogyoróhegy Étteremben jártunk! Egy hosszú nap végén, Visegrádról hazatérve nem kerített minket hatalmába a …

  Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte Read More »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .