Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig

Sokszor teszünk fogadalmat Szilveszterkor, hogy az új évben aztán tényleg lefogyunk, elkezdünk komolyabban edzeni, egészségesen étkezni, satöbbi… aztán vagy sikerül, vagy nem.
Amikor az esküvőnkre készülünk és egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen is legyen az esküvői ruha, akkor talán még erősebb az elhatározásunk, hogy most aztán tényleg odategyük magunkat. És magabiztosan, igazi királynőként, a legjobb formánkban vonuljunk az oltár elé.

Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide.

Esküvői ruha - ezért belevágnál a fogyásba?

Ahhoz, hogy sikerüljön elérni a megálmodott eredményeket, érdemes meghallgatni egy szakember tanácsait, és feltérképezni a lehetőségeket. Tudtad például, hogy ma már nem muszáj egy hatalmas, ipari edzőterembe menni a testépítők közé, ha csak pár centit szeretnél lefaragni innen-onnan a Nagy Napra az esküvői ruha kedvéért?

A mai élő adásban Évivel, a Flat Fitness alapítójával, személyi edzővel beszélgettünk a legújabb trendekről, lehetőségekről, tippekről és trükkökről, amik a sikerhez vezetnek. Most ennek a beszélgetésnek az írott változatát olvashatjátok. A TE leszel a Párom kuponfüzetben a Flat Fitness kuponját is megtalálod.


Edzés az esküvő előtt

Sokaknak a fogyás jut eszébe erről. Beszélgessünk kicsit arról, hogy mi lehet a reális cél? Mennyi időt kell rászánni az edzésre és az életmódváltásra ahhoz, ha az ember mondjuk egy ruhaméretet szeretne fogyni?

Az esküvőt rendszerint 6 hónap, 1 év előkészület előzi meg, amibe nem csak a nagy nappal kapcsolatos teendők tartozhatnak bele, mint pl. a helyszín kiválasztása, lefoglalása, ruhák varratása, kölcsönzése, zene és dekoráció megtervezése. Az is cél lehet, hogy a nagy napon a menyasszony és a vőlegény is a legjobb formájukat hozzák.

Nemcsak esküvő előtt hasznos az életmódváltást és a rendszeres testmozgást beiktatni, hanem bármely élethelyzetben és bármely életkorban jelentős életminőségbeli változást tud eredményezni. Szakértők szerint, ha valamit 21 alkalommal csinálunk, akkor az képes életformává kinőni magát.

Amennyiben tartós eredményt szeretnénk elérni, akkor valóban nem diétában gondolkodunk, hanem az életmódváltásra helyezzük a hangsúlyt. Kis lépésekkel, apró változtatásokkal kezdjük.

Pl. étkezésünkben a gyors felszívódású szénhidrátokat felcseréljük a lassú felszívódásúakra, minimálisra csökkentjük a cukor bevitelét, több nyers zöldséget fogyasztunk, hangsúlyosabbak lesznek a fehér húsok és halak az étkezések alkalmával.

Nincs egységesen kialakult vélemény arról, hogy a többször keveset együnk vagy időben korlátozva, azaz időszakos böjtöt tartva étkezzünk. Mindenkinek a teste jelzéseire figyelve alakul ki, hogy neki mi válik be.

Ahhoz, hogy az esküvői ruha egy méretet csökkenhessen, én mindenképpen a 3 hónap kitartó munkát javaslom étkezés és edzés terén egyaránt. Heti minimum 3 alkalom mozgással és étkezési reformmal már látványos eredményt lehet elérni.

Mi az a Flat Fitness?

Miben más, mint egy nagy gym?

A Flat Fitness, ahogy a neve is mutatja, egy lakástfitnesz stúdió. Egy nagy lakás 3 szobáját alakítottuk át edzésre alkalmassá. Korábban dolgoztam nagy termekben is, sőt csoportos órákat is tartottam. Végül a személyi és félprivát edzés lett a valódi szerelmem, miután egy, az enyémhez hasonló helyen kezdtem el órákat tartani.

Teljesen más a közeg, hiszen itt valóban a sportolón van a fókusz. Nem kell gépekre, eszközökre várni. Nincsenek fürkésző tekintetek, így még azok is szívesen eljönnek, akik egyébként frusztrálva éreznék magukat egy csoportos órán vagy a gépekkel telerakott termekben. Nálunk egy futópadon, kerékpáron és egy erőkereten kívül nincsenek gépek, mert azt valljuk, hogy a testünk arra való, hogy használjuk, és mindezt lehetőleg jól is csináljuk, elkerülve a sérüléseket.

Sokan feladják a céljaikat, mielőtt elérnék őket.

Szerinted mi a siker kulcsa? Mi kell ahhoz, hogy tényleg elérjük a kitűzött célt?

A sikerhez vezető út a legtöbb esetben tele van buktatókkal, különösen igaz ez az életmódváltásra és a testmozgásra. Amikor valaki felkeres minket és megbeszéljük a céljait, igyekszünk abba az irányba terelni, hogy a nagy cél elérését ossza fel kisebb lépésekre. Minden „mérföldkő” után dicsérje, jutalmazza meg magát.

Ezáltal már sokkal gördülékenyebben lesz képes úrrá lenni a nehézségeken, könnyebben tud a következő lépésre fókuszálni.

Hogyan érdemes elkezdeni az edzést?

Hogyan lehet elkerülni a lehangoló izomlázat és a sérüléseket?  

Az első néhány hónapban mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy szakember megkérdezése és segítsége nélkül ne kezdjen el edzeni. Ezt azért tartom nagyon fontosnak, mert lehet olyan eltérés a testén, a mozgásában, ami a mindennapokban nem okoz problémát, de egy esetlegesen rossz mozdulat, nem megfelelően használt eszközzel végzett gyakorlat során jelezni fog a teste.

Az izomlázat nem feltétlen szükséges vagy lehet elkerülni, hiszen az egy olyan visszajelzés a testtől, ami motiválólag képes hatni. ☺

A sérülések pedig úgy kerülhetők el, ha a sportoló megtanulja jól használni és kihasználni a teste adottságait.

Miben tudsz segíteni a pároknak Te és a Flat Fitness?

Mire számíthatnak azok, akik hozzád fordulnak? 

Nálunk minden edzésmunkát nagyon alapos állapotfelmérés előz meg, ami nem csak abból áll, hogy megmérjük a testsúlyt és a körméreteket. Hanem fehérneműben megvizsgáljuk sportolóink testtartását, ízületeik, izmaik működését nyugalmi helyzetben és mozgás közben egyaránt.

Feltérképezzük az esetleges hibákat, ami lehet egy bokasüllyedésből adódó testtartás probléma, de akár egy túlfeszülő izom miatt nem rendesen mozgó váll is. Ezek korrigálásával kezdjük meg a közös munkát.

Ameddig ezeket a „hibákat” nem javítjuk ki, addig nem lehet teljes értékű a gyakorlat kivitelezése sem. A felméréshez, kipróbáláshoz kedvezményes próbaórát ajánlunk.

Minden sportolónk személyre szabott edzéstervet kap minden alkalommal, annak megfelelően, milyen célt tűzött ki maga elé. Igyekszünk kimozdítani a komfortzónájából.

Az órák alatt folyamatosan figyeljük a mozgást, javítjuk az esetlegesen előforduló hibákat. Dicsérjük és biztatjuk is klienseinket, amivel szintén sokat adhatunk hozzá ahhoz, hogy ne adja fel a munkát és végigcsinálja az adott napon rá szabott feladatokat.

Mindemellett folyamatosan visszajelzést kérünk arról, hogy érzi magát edzés közben, okoz-e nehézséget, rossz érzést, netán fájdalmat valamelyik gyakorlat kivitelezése.

Azt gondolom, hogy a párok nem csak motiválólag tudnak hatni egymásra az életmódváltás és az edzésmunka folyamán, hanem ezáltal közelebb is kerülnek a másikhoz, jobban megismerik egymás képességeit, határait.

Határozottan szorosabbra képes fűzni a kapcsolatukat, amikor nem feltétlen a legjobb formájukban mutatkoznak egymás előtt.

Mit gondolsz, Ti belevágtok az életmódváltásba az esküvő előtt? Akár az esküvői ruha, akár más miatt? Írd meg kommentben!


 • Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk
  Te is rajongasz a természetért, és nem szeretnéd életed nagy napját a betondzsungelben tölteni? Álmodoztál már arról, hogy milyen jók lehetnek a természetközeli esküvői helyszínek? És milyen jó lenne zöld környezetben, virágok között, nagy fák árnyékában tölteni a nagy napot?De vajon mi illik jobban hozzátok és a pénztárcátokhoz: a természetben tartott, vagy a természetközeli esküvő? Talán nem is gondolnád, de hatalmas lehet a különbség. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő …

  Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk Read More »

 • Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le
  Ha esküvőszervező nélkül nézel farkasszemet a nagy nap megtervezésével és főként az esküvő helyszín urával vagy úrnőjével, akkor ez a cikk neked szól. Van pár szempont, amit érdemes figyelembe venned, ha nem szeretnéd, hogy elszálljanak a költségek! Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Ezekre a dolgokra feltétlenül figyelj az esküvő helyszín kiválasztáskor, ha magad szervezed az esküvőtöket: Étterem vagy esküvő helyszín …

  Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le Read More »

 • Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig
  Sokszor teszünk fogadalmat Szilveszterkor, hogy az új évben aztán tényleg lefogyunk, elkezdünk komolyabban edzeni, egészségesen étkezni, satöbbi… aztán vagy sikerül, vagy nem. Amikor az esküvőnkre készülünk és egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen is legyen az esküvői ruha, akkor talán még erősebb az elhatározásunk, hogy most aztán tényleg odategyük magunkat. És magabiztosan, igazi királynőként, a legjobb formánkban vonuljunk az oltár elé. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha …

  Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig Read More »

 • Esküvő a Börzsöny lankái közt
  Jártatok már Nógrádban? Néhány évvel ezelőtt hivatalosak voltunk oda egy esküvőre, és azóta is visszajárunk. Legutóbb egy szülinap alkalmából utaztunk oda. A meglepően természetközeli területre az út dimbek-dombok között vezet, időnként tavacskák bukkannak fel, az erdők és tisztások pedig minden évszakban más arcukat mutatják. A természetközeli, bájos régió Budapestről autóval háromnegyed óra alatt elérhető, viszont a területnek a fővárostől független saját hangulata, vendéglátása és értékei vannak. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő …

  Esküvő a Börzsöny lankái közt Read More »

 • Budafok, pezsgő, szerelem
  Budafokon, Budapest egyik legzöldebb kerületében, a Törley-pezsgő tőszomszédságában, a patinás hordók és évszázados történeteket mesélő boltívek új életre keltek, és megszületett a főváros legújabb és egyik leggrandiózusabb rendezvényhelyszíne, a 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel. A stílusosan pezsgős hagyományokra épülő, rusztikus hangulatú új esküvőhelyszínen korhűen felújított romantikus környezetben, a legmodernebb eszközparkkal felszerelt a tapasztalt vendéglátós csapattal találkozhattok. Ráadásul most hatalmas nyitási kedvezménnyel várják az esküvőre készülő párokat. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem …

  Budafok, pezsgő, szerelem Read More »

 • Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron
  Te is voltál már úgy egy fontos döntés előtt, hogy hiába győzködted magad, gyötört a bizonytalanság? Hogy majdnem jó, de sokallod az árát, vagy féltél, hogy utólag meg fogod bánni a választásod? Egy közeli barátom – most nevezzük Évának – mesélte el az ő menyasszonyi ruhájának a történetét. Ezt és ehhez hasonló bejegyzéseket elsőként mindig az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportbanolvashatsz. Csatlakozz a csoporthoz, ha mindig elsőként szeretnél értesülni az új cikkekről, újdonságokról. Az esküvő …

  Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron Read More »

 • Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz!
  Erős, maguktól is szép hosszúra növő körmökkel és mindig kevés szabadidővel áldott meg a sors. Ráadásul a munkahelyem is amolyan “körömlakkmentes övezet”, ezért nálam mióta az eszemet tudom, abszolút no-go a tartós lakk, műköröm viselése. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Persze én is nőből vagyok, és amikor menyasszony lettem 💍, rögtön elkapott a Pinterestes időcsapda, órákig csodáltam a szebbnél-szebb manikűröket …

  Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz! Read More »

 • Legyen biztonságos az esküvőd!
  Végre újra mehetnek az 500 főnél kisebb rendezvények. De vajon hogyan érdemes szervezni a rendezvényünket, hogy minden résztvevő a lehető legnagyobb biztonságban legyen? Most ezeket a szempontokat szedtük össze neked. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban kaphattok. Felelősségteljes vendéglátóként gondoljatok arra, hogy a legfontosabb higiéniai szabályokat az esküvő stílusához illő sikkes fatáblán, krétatáblán vagy esetleg plexin, molinókon is kommunikáljátok a násznép felé. Ezzel az ő biztonságérzetük is …

  Legyen biztonságos az esküvőd! Read More »

 • Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte
  Tudod miért zöld színűek a műtők és a műtőkben használt textilek? Azért, mert a zöld szín nyugtató, fájdalomcsillapító, energizáló hatását tudományosan is bizonyították. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Szerencsére mi sem a műtőben, hanem a tavaszi erdőben kaptuk meg a giga dózis zöld színadagunkat, amikor a Mogyoróhegy Étteremben jártunk! Egy hosszú nap végén, Visegrádról hazatérve nem kerített minket hatalmába a …

  Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte Read More »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .