Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk

Te is rajongasz a természetért, és nem szeretnéd életed nagy napját a betondzsungelben tölteni? Álmodoztál már arról, hogy milyen jók lehetnek a természetközeli esküvői helyszínek? És milyen jó lenne zöld környezetben, virágok között, nagy fák árnyékában tölteni a nagy napot?
De vajon mi illik jobban hozzátok és a pénztárcátokhoz: a természetben tartott, vagy a természetközeli esküvő? Talán nem is gondolnád, de hatalmas lehet a különbség.

Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide.

Ez egy igazi természetközeli esküvői helyszín

Te miről álmodoztál kislányként? Szeretted Wendy és Pán Péter történetét? Vágyakoztál valaha arra, hogy:

“Bárcsak értem jönne az én Pán Péterem, akivel elrepülnék a mesebeli erdőbe🧚‍♀️🧚‍♂️, ahol hatalmas fák között élnénk egy barátságos kis tündérlakban, mohaágyon aludnánk, és csigaházból készült poharakkal koccintanánk…”

Persze felnőtt fejjel megszelídülnek a vágyaink, mégis sokan szeretnénk erdei 🌲🌳🌳  vagy természetközeli esküvői helyszínen eltölteni életünk egyik legfontosabb napját, az esküvőnket.

Nem akarod, hogy kellemetlen meglepetések érjenek, miután már lefoglaltátok a helyszínt, vagy akár magán az esküvőn? Akkor olvasd el, hogy mi az, amit mindenképpen érdemes tudnotok, ha természetközeli helyszínt kerestek a nagy napra! (és főleg, ha erdei helyszínt)

Az odajutás:

A fővárosban és környékén csak kevés igazi, háborítatlan zöld részt találni. Nem is véletlenül maradtak érintetlenek, általában a közlekedés nehézsége, vagy az utak gyengébb minősége indokolja, hogy “kieső rész” maradt az adott terület. Tehát mindenképpen nézzétek meg, hogy mennyire nehéz eljutni a kiszemelt helyszínre.

Gondolj arra, hogy biztos lesz olyan vendég, akinek régebbi, kis teljesítményű autója van 🚗 – ha nagyon emelkedős ⛰ vagy süppedős a terep, erre külön hívjátok fel a figyelmet! Ne feledd, hogy a csapadékos idő 🌦 🌧 ⛈  tovább ronthatja az útviszonyokat.

Ezek a természetközeli esküvői helyszínek Budapest környékén nagyon könnyen megközelíthetőek (KATT a képekre):

Szépia Art Hotel, természetközeli esküvői helyszín
Szépia Bio & Art Hotel
Postakocsi Étterem, természetközeli esküvői helyszín
Postakocsi Étterem
Kostel Étterem, természetközeli esküvői helyszín
Kostel Étterem

Távolság:

Ha nézelődtél már erdei, vagy pajtás helyszínek után, biztosan te is észrevetted, hogy ezek többnyire az agglomerációban, sőt, néha azon kívül, bő egy órányi autóútra helyezkednek el a fővárostól.

Esetleg beleszerettél egy messzi, vidéki helyszínbe? …nem csodálom! 🙂 Viszont, mielőtt lefoglalnátok, gondold végig, hogy mennyire lesz megterhelő a vendégeiteknek a hosszú utazás. Vannak-e idősek 👵🧓👴, mennyi kisbabás párt hívtok 👶🤰🤱?

Ezek a természetközeli esküvői helyszínek Budapestről max. 30 perc alatt elérhetőek (KATT a képekre):

Festal Étterem
Vasmacska Terasz Étterem

Közlekedés a helyszínen belül:

Ha például egy tisztáson fogtok egybekelni, akkor nagyon alaposan nézz körül a helyszín bejáráskor, hogy van-e lekövezett út, vagy murván, esetleg egy természetes ösvényen kell-e megközelíteni az esküvő helyszínét? 🧗‍♀️ Ennek megfelelő cipőt válassz magadnak és a násznépnek is hívd fel a figyelmét az erdei körülményekre!

Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor az ember tűsarkúja több centi mélyen belefúródik a talajba… ilyenkor inkább készüljetek váltócipővel! 👠👟

Ezeken a természetközeli esküvői helyszíneken mindent helyben megtalálsz (KATT a képekre):

Rózsakert Étterem
Pollushof Panzió
Camelot Club Hotel

Hangosítás, berendezés:

Tisztázd a helyszínnel, hogy pontosan milyen felszereléssel tudnak hozzájárulni a ceremóniához: vannak-e bútoraik, saját hangosításuk? 🔈 Ha nincs, az sem tragédia, viszont ilyenkor plusz szervezést igényel a szék- és asztalbérlés, illetve a hangtechnika kölcsönzése és telepítése.

Nagyon fontos tisztázni, hogy van-e áramforrás a helyszínen. Ha pedig nincs, akkor ki és hogyan fogja biztosítani az áramot. Ha pl. a legközelebbi áramforrás 200 méterre van, ki fogja biztosítani a kábelt?

Egyáltalán elbírja-e a terhelést a rendszer? Ha viszont generátor lesz, ki biztosítja, illetve mekkora teljesítmény kell?

A gyertyafény is szép lehet – de sötétben és csöndben ülni biztos nem akartok! Adott-e helyben rendezvényterem vagy sátorépítésben ⛺️ kell gondolkodni? (A sátorbérlés- és építés jelentős tétel, gondoljátok végig, hogy belefér-e a büdzsétekbe.)

Árnyék-kérdés:

Talán meglepő, de nem minden természetközeli helyszín árnyékos. Képzeld el például, hogy egy levendulamező mellett, vagy egy pajta udvarán fogadtok örök hűséget egymásnak… ott tűz a 🌞, hacsak nem oldották meg külön az árnyékolást.

Az erős napsütésben érdemes rövidebb szertartást tervezni, frissítővel kínálni és kalapokkal, fényvédővel felkészíteni a násznépet a nagy melegre.

Természetközeli esküvői helyszínek saját árnyékolástechnikával (KATT a képekre):

Mogyoróhegy Étterem
Forgó Étterem

Dekoráció:

Ez a kedvenc részünk, igaz? ;D

De komolyra fordítva a szót: itt is külön egyeztetni kell a dekorossal, hogy hol, milyen dekort szeretnétek? Egyes elemek (pl. a boldogságkapu vagy a hosszú fényfüzérek) kihelyezése nagy méretük miatt nehézkes lehet erdei terepen, vagy plusz személyzettel kell készülni, ha nem lehet autóval megközelíteni a ceremónia helyszínét.

Saját konyha/catering:

Szerencsére már egyre több természetközeli helyszín készül fel saját konyhával a rendezvényekre, de ahol nincs, érdemes tudnod, hogy a catering fejenkénti költsége mindig több lesz, mint ha egy helyben lévő konyhát veszitek igénybe.  🥘🍲🍱 Ha érzékeny pont a költségtervezés, gondoljatok rá, hogy cateringgel 20-30%-kal többe fog kerülni a vacsora.

Ebben az új könyvben 15 Budapest közeli és minőségi, mégis nem horror árú és természetközeli esküvői helyet találsz, akik mind rendelkeznek saját konyhával, így nem kell a catering költségével foglalkoznod:

Szállás:

Hacsak nem belvárosi esküvőben gondolkodtok, szállásköltséggel mindig számolni kell. 🏨 Ezt nem feltétlenül az ifjú pár állja, de mindenképpen kalkuláljátok bele, hogy a vendégeitek nem tudnak majd az éjszakai erdőből hazamenni. Ha helyben nem lehet elhelyezni a násznépet, akkor a szállításról is gondoskodni kell (buszbérlés vagy sofőrszolgálat), ami szintén megdobja a végszámlátokat.

Költségek:

Általában igaz, hogy a természetben rendezett esküvők drágábbak, mint az étteremben tartott lagzik, mert rengeteg olyan plusz költség merül fel, amivel egy állandó helyszínen nem kellene számolni. Nagyobb lesz a rendezvény ökolábnyoma is a rengeteg oda- és visszaszállított elem (bútorok, hangosítás, sátor, catering minden eszköze) miatt, ráadásul ez az esküvő összköltségében is megmutatkozik majd.

Ha számít a pénz, de szeretnétek természetközeli esküvőt, akkor próbáljatok inkább olyan állandó helyszínt találni, ahol a zöld környezet (vízpart, buja kert, erdő közelsége) is adott! Így teljesül az álmotok, mégsem szállnak el a költségek, és az esküvő ökolábnyoma is kisebb lesz.

Kellemes készülődést!


 • Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk
  Te is rajongasz a természetért, és nem szeretnéd életed nagy napját a betondzsungelben tölteni? Álmodoztál már arról, hogy milyen jók lehetnek a természetközeli esküvői helyszínek? És milyen jó lenne zöld környezetben, virágok között, nagy fák árnyékában tölteni a nagy napot?De vajon mi illik jobban hozzátok és a pénztárcátokhoz: a természetben tartott, vagy a természetközeli esküvő? Talán nem is gondolnád, de hatalmas lehet a különbség. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő …

  Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk Read More »

 • Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le
  Ha esküvőszervező nélkül nézel farkasszemet a nagy nap megtervezésével és főként az esküvő helyszín urával vagy úrnőjével, akkor ez a cikk neked szól. Van pár szempont, amit érdemes figyelembe venned, ha nem szeretnéd, hogy elszálljanak a költségek! Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Ezekre a dolgokra feltétlenül figyelj az esküvő helyszín kiválasztáskor, ha magad szervezed az esküvőtöket: Étterem vagy esküvő helyszín …

  Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le Read More »

 • Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig
  Sokszor teszünk fogadalmat Szilveszterkor, hogy az új évben aztán tényleg lefogyunk, elkezdünk komolyabban edzeni, egészségesen étkezni, satöbbi… aztán vagy sikerül, vagy nem. Amikor az esküvőnkre készülünk és egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen is legyen az esküvői ruha, akkor talán még erősebb az elhatározásunk, hogy most aztán tényleg odategyük magunkat. És magabiztosan, igazi királynőként, a legjobb formánkban vonuljunk az oltár elé. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha …

  Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig Read More »

 • Esküvő a Börzsöny lankái közt
  Jártatok már Nógrádban? Néhány évvel ezelőtt hivatalosak voltunk oda egy esküvőre, és azóta is visszajárunk. Legutóbb egy szülinap alkalmából utaztunk oda. A meglepően természetközeli területre az út dimbek-dombok között vezet, időnként tavacskák bukkannak fel, az erdők és tisztások pedig minden évszakban más arcukat mutatják. A természetközeli, bájos régió Budapestről autóval háromnegyed óra alatt elérhető, viszont a területnek a fővárostől független saját hangulata, vendéglátása és értékei vannak. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő …

  Esküvő a Börzsöny lankái közt Read More »

 • Budafok, pezsgő, szerelem
  Budafokon, Budapest egyik legzöldebb kerületében, a Törley-pezsgő tőszomszédságában, a patinás hordók és évszázados történeteket mesélő boltívek új életre keltek, és megszületett a főváros legújabb és egyik leggrandiózusabb rendezvényhelyszíne, a 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel. A stílusosan pezsgős hagyományokra épülő, rusztikus hangulatú új esküvőhelyszínen korhűen felújított romantikus környezetben, a legmodernebb eszközparkkal felszerelt a tapasztalt vendéglátós csapattal találkozhattok. Ráadásul most hatalmas nyitási kedvezménnyel várják az esküvőre készülő párokat. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem …

  Budafok, pezsgő, szerelem Read More »

 • Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron
  Te is voltál már úgy egy fontos döntés előtt, hogy hiába győzködted magad, gyötört a bizonytalanság? Hogy majdnem jó, de sokallod az árát, vagy féltél, hogy utólag meg fogod bánni a választásod? Egy közeli barátom – most nevezzük Évának – mesélte el az ő menyasszonyi ruhájának a történetét. Ezt és ehhez hasonló bejegyzéseket elsőként mindig az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportbanolvashatsz. Csatlakozz a csoporthoz, ha mindig elsőként szeretnél értesülni az új cikkekről, újdonságokról. Az esküvő …

  Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron Read More »

 • Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz!
  Erős, maguktól is szép hosszúra növő körmökkel és mindig kevés szabadidővel áldott meg a sors. Ráadásul a munkahelyem is amolyan “körömlakkmentes övezet”, ezért nálam mióta az eszemet tudom, abszolút no-go a tartós lakk, műköröm viselése. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Persze én is nőből vagyok, és amikor menyasszony lettem 💍, rögtön elkapott a Pinterestes időcsapda, órákig csodáltam a szebbnél-szebb manikűröket …

  Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz! Read More »

 • Legyen biztonságos az esküvőd!
  Végre újra mehetnek az 500 főnél kisebb rendezvények. De vajon hogyan érdemes szervezni a rendezvényünket, hogy minden résztvevő a lehető legnagyobb biztonságban legyen? Most ezeket a szempontokat szedtük össze neked. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban kaphattok. Felelősségteljes vendéglátóként gondoljatok arra, hogy a legfontosabb higiéniai szabályokat az esküvő stílusához illő sikkes fatáblán, krétatáblán vagy esetleg plexin, molinókon is kommunikáljátok a násznép felé. Ezzel az ő biztonságérzetük is …

  Legyen biztonságos az esküvőd! Read More »

 • Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte
  Tudod miért zöld színűek a műtők és a műtőkben használt textilek? Azért, mert a zöld szín nyugtató, fájdalomcsillapító, energizáló hatását tudományosan is bizonyították. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Szerencsére mi sem a műtőben, hanem a tavaszi erdőben kaptuk meg a giga dózis zöld színadagunkat, amikor a Mogyoróhegy Étteremben jártunk! Egy hosszú nap végén, Visegrádról hazatérve nem kerített minket hatalmába a …

  Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte Read More »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .