Használj esküvői weboldalt – és spórolj magadnak időt, pénzt és idegeskedést

A környezettudatos, zöld esküvő gondolatától gyorsan eljutunk az esküvői weboldalhoz. Lehet, hogy még olcsóbb is online? Ha még a tájékoztatásban, az igények felmérésében és a stressz csökkentésében is segít, akkor már nem is kérdés, hogyan küldjük ki a meghívókat.

Ezen a héten Pálffy Magdival, a Magdi Webdesign alapítójával beszélgettünk. Alább a vele készült interjút olvashatjátok.

TE leszel a Párom – Modern kor, modern esküvők. Ma már az okostelefon nélkülözhetetlen tárgyunk, mindennapi életünk része. Van aki imádja, van aki kevésbé üdvözli ezt a változást, de tény, hogy a világ digitálissá vált. Hogyan befolyásolja ez az esküvői előkészületeket? Hogyan profitálhatunk abból, hogy tudjuk, biztosan minden vendégünk zsebében ott lesz az okostelefon?

Magdi Webdesign – Egyetértek, ma már az okostelefon 📱 használata olyan természetes, mint az esti fogmosás. A minap olvastam, hogy egy esküvőn be is szedték a mobilokat, hogy kizárólag egymásra tudjanak figyelni.

Az információ sokkal gyorsabban terjed, mint az offline termékek esetében és van, amikor igenis számít, milyen hamar jut el az információ a vendégsereghez. Egyik barátnőm unokatestvérével történt, hogy az egy évvel korábban lefoglalt műemléknek nyilvánított helyszínükről két héttel az esküvő előtt derült ki, hogy a helyszínt tatarozás miatt lezárják. Addigra már minden meghívó kiment, nagyjából megvolt a létszám is. Alig nyugodtak meg, hogy sikerült másik helyet szerezniük, az utolsó pillanatban napi több órát töltöttek azzal, hogy megpróbáljanak mindenkit értesíteni az új helyszínről. Nem kívánom senkinek sem azt a stresszt, amin ők keresztülmentek.

Egy emailt elolvasni, egy facebook üzenetet meglátni, egy weboldalt megnyitni pár perc csupán.

De nemcsak információ megosztásra alkalmas az esküvői weboldal.

A vendég regisztrációs űrlappal nemcsak azt tudhatjuk meg, kik jönnek el, de bekérhetjük kísérőjük nevét, rákérdezhetünk az étel-érzékenységre, hogy kell-e etetőszék, szükségük van-e szállásra, milyen zenét szeretnek, milyen alkoholt isznak szívesen.

Voltam olyan esküvőn, ahol kizárólag borokat és pezsgőt szolgáltak fel, míg máshol túltengett a rövidital választék és a pár a lagzi után már nemcsak a süteményt osztogatta, hanem a palackokat is. Előzetes felméréssel spórolhatunk a költségeken is. 💸

Feltölthető dokumentumokban olyan információkat is megoszthatunk, amit a vendég maga is kinyomtathat, ha akar, vagy lementi a telefonjára és bármikor megnézheti akár az esküvő alatt is. Ilyenekre gondolok, mint például esküvői forgatókönyv, menü, ültetési rend, parkolási vagy szállás információk.

TLP – Minden párnak fontos, hogy a vendégei biztosan megkapják a meghívóikat. Hogyan tudjuk költséghatékonyan és környezettudatosan elintézni az esküvői meghívók eljuttatását a címzettekhez?

MW – Az esküvői weboldalról legkönnyebben emailben lehet tájékoztatni a vendégsereget, de létre lehet hozni facebook csoportot is az eseményre és ott lehet tájékoztatni a rokonságot a nagy nap részleteiről, az esküvői honlapon történt változásokról.

Aki igazán nagy bulira készül (több száz fősre), akár ingyenes hírlevélküldő szoftvert is használhat, így a rokonságot, barátokat felvenni a listára csak a facebookon kell, a regisztrációs űrlap kitöltésével megadják az email címüket, ami egy listában tárolódik, így az email címek felvitele automatikussá válik.

Ha változás történik, vagy csak újabb infok, blog cikk, vagy képgaléria kerül fel az oldalra, akkor már csak a levél megírásával kell törődni, és rányomni a hírlevél elküldése gombra. A hírlevél szoftver előnye, hogy meg tudjuk nézni, kik nyitották meg az emailünket, így célzottan tudunk írni csak azoknak, akik nem reagáltak még a levelünkre.

Mindez egyetlen fa életébe sem kerül. 🌳 🌳 🌳 

TLP – Kedvezőbb-e az online meghívó és weblap a hagyományos meghívók és vendégkönyv elkészítésénél és kiküldésénél? Mennyi idő elkészíttetni?

MW – Mivel magam is foglalkozom grafikai munkákkal, tudom, hogy egy egyszerű logó elkészítése is minimum egy hét. Nyomdája válogatja, hogy milyen határidővel vállalják el a munkát, hacsak nem magunk megyünk el érte, kalkulálni kell szállítási idővel és díjjal is, utána pedig fel kell adni postára a meghívókat. Ideális esetben a meghívó gyártása a tervezéssel, kiszállítással együtt megvan összesen egy hét alatt, de ez a ritka holló kategória.

Ha külön grafikust bízunk meg és utána megyünk a nyomdába, két héttel vagy ennél is több idővel számolni reálisabb és akkor még nincs a meghívottak kezében a meghívó. 💌 Ha nem elsőbbségivel küldjük ki levelünket, még egy hetet rá lehet számolni. A vendégek regisztrációjára szintén rászánhatunk heti több órát, mert tapasztalataim szerint sokan elfelejtenek válaszolni a papír alapú levélre és a párnak egyenként kell megkérdeznie a többségtől, hogy ténylegesen ott lesz-e a jeles eseményen.

Ha valaki gyors és olcsó megoldást szeretne, akkor sablonnal készült esküvői weboldalt javaslok, aminek elkészülési ideje maximum két munkanap. Ez függ a pluszban kért extráktól is. Egy teljesen egyedileg tervezett 1-2 oldalas honlap esetében szintén egy héttel érdemes számolni, de ez jóval drágább megoldás.

Amint kész a honlap, még ha nincs is rajta még minden információ, máris értesíteni lehet róla a meghívottakat, így ők is részeseivé válnak az előkészületek izgalmainak. Ugyanígy az esetleges változásokról, plusz tartalmakról is kvázi azonnal alatt eljut az info a címzettekhez.

További előnye a honlapnak, hogy míg a nyomdai meghívók többsége az esemény után rögtön a kukában landol, addig az esküvői honlapon meg lehet osztani az esküvőről készült képeket, beszámolót lehet írni a nászútról, vagy az egyes ajándékok felhasználásáról – gondolok itt ajándékutalványokra, utazásra stb.

TLP – A meghívó egyben belépőkártya az esküvőre. Már a meghívóval bevonhatjuk a vendégeket a varázslatba, hogy ráérezzenek a rendezvény hangulatára, színvilágába, témájába. Mennyire lehet egyénre szabni a meghívót vagy az esküvői weblapot?

MW – A honlapot lehet egyedivé tenni, azaz kérhető hozzá olyan grafika, amit például az ültető kártyákon, ajándékkísérőkön lehet használni. Ehhez én kész grafikai elemeket ajánlok. Több ezer ingyenes és kedvező árú grafikai elemből lehet választani, így a párnak is olcsóbb és gyorsabb hozzájutniuk az esküvői grafikájukhoz, mintha egyedileg gyártanám le.  

A választott grafika színvilágához igazítom a honlap színeit, szintén tudok ajánlani szép és olvasható egyedi betűtípusokat is. Mindez pár ezer forint csupán, a grafikai elemmel együtt adom, nem kell komplett arculattervezési díjat fizetni. 🙂

Az így megspórolt költséget át lehet csoportosítani a menyasszonyi ruhára, csokorra, hozzá lehet csapni a vendéglátás árához stb.

TLP – Te mit tanácsolsz a pároknak, mit érdemes megnézniük, ha esküvői weblap készítőt keresnek? Mire figyeljenek oda feltétlenül a választásnál?

MW – Mindenképpen jó, ha lehet látni demót, vagy elkészült weboldalt, ami képet ad az illető munkájáról.

Tapasztalatból tudom, hogy az esküvő egy olyan esemény, amikor kvázi semmi sem drága. Azonban fogyasztóként azt is tudom, hogy nem szabad bedőlni mindenféle jól hangzó ajánlatnak, érdemes alaposan körülnézni a piacon, összehasonlítani az árakat és ár-érték szerint választani. Ha valami túl olcsó, szintén nem árt óvatosnak lenni: hallottam már olyanról, aki 5000 Ft-ért is készít honlapnak csúfolt valamit, ami vicc kategória. Annál már a pár saját maga által összeeszkábált ingyenes wix oldala is jobb lesz. Ez utóbbi is kecsegtető lehet – pár perc alatt önálló weboldalad lehet, ami mutatóba jó, de használhatóság szempontjából semmi, mert ha például egyedi regisztrációs űrlapot szeretnél, azért már fizetned kell.

Azt is érdemes mérlegelni, hogy mire mennyi pénzt szeretnénk szánni. Csak egy nyomdai meghívó ára összesen 4 tételből áll össze: grafika, nyomdaköltség, szállítási költség, végül a postaköltség. Elsőre egy esküvői honlap is drágának tűnhet, azonban ha összeadjuk a nyomdai termékek árait, elkészülési idejüket és használhatóságukat, már egyáltalán nem tűnik olyan soknak. ☺️

A TE leszel a Párom kuponfüzetben a Magdi Webdesign is szolgáltatói kedvezményt nyújt Nektek.


 • Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk
  Te is rajongasz a természetért, és nem szeretnéd életed nagy napját a betondzsungelben tölteni? Álmodoztál már arról, hogy milyen jók lehetnek a természetközeli esküvői helyszínek? És milyen jó lenne zöld környezetben, virágok között, nagy fák árnyékában tölteni a nagy napot?De vajon mi illik jobban hozzátok és a pénztárcátokhoz: a természetben tartott, vagy a természetközeli esküvő? Talán nem is gondolnád, de hatalmas lehet a különbség. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő …

  Természetközeli esküvői helyszínek – ezt érdemes tudnod róluk Read More »

 • Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le
  Ha esküvőszervező nélkül nézel farkasszemet a nagy nap megtervezésével és főként az esküvő helyszín urával vagy úrnőjével, akkor ez a cikk neked szól. Van pár szempont, amit érdemes figyelembe venned, ha nem szeretnéd, hogy elszálljanak a költségek! Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Ezekre a dolgokra feltétlenül figyelj az esküvő helyszín kiválasztáskor, ha magad szervezed az esküvőtöket: Étterem vagy esküvő helyszín …

  Esküvő helyszín: 5 dologra figyelj, hogy ne húzzanak le Read More »

 • Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig
  Sokszor teszünk fogadalmat Szilveszterkor, hogy az új évben aztán tényleg lefogyunk, elkezdünk komolyabban edzeni, egészségesen étkezni, satöbbi… aztán vagy sikerül, vagy nem. Amikor az esküvőnkre készülünk és egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen is legyen az esküvői ruha, akkor talán még erősebb az elhatározásunk, hogy most aztán tényleg odategyük magunkat. És magabiztosan, igazi királynőként, a legjobb formánkban vonuljunk az oltár elé. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha …

  Esküvői ruha: így fogyj le egy méretet az esküvődig Read More »

 • Esküvő a Börzsöny lankái közt
  Jártatok már Nógrádban? Néhány évvel ezelőtt hivatalosak voltunk oda egy esküvőre, és azóta is visszajárunk. Legutóbb egy szülinap alkalmából utaztunk oda. A meglepően természetközeli területre az út dimbek-dombok között vezet, időnként tavacskák bukkannak fel, az erdők és tisztások pedig minden évszakban más arcukat mutatják. A természetközeli, bájos régió Budapestről autóval háromnegyed óra alatt elérhető, viszont a területnek a fővárostől független saját hangulata, vendéglátása és értékei vannak. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő …

  Esküvő a Börzsöny lankái közt Read More »

 • Budafok, pezsgő, szerelem
  Budafokon, Budapest egyik legzöldebb kerületében, a Törley-pezsgő tőszomszédságában, a patinás hordók és évszázados történeteket mesélő boltívek új életre keltek, és megszületett a főváros legújabb és egyik leggrandiózusabb rendezvényhelyszíne, a 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel. A stílusosan pezsgős hagyományokra épülő, rusztikus hangulatú új esküvőhelyszínen korhűen felújított romantikus környezetben, a legmodernebb eszközparkkal felszerelt a tapasztalt vendéglátós csapattal találkozhattok. Ráadásul most hatalmas nyitási kedvezménnyel várják az esküvőre készülő párokat. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem …

  Budafok, pezsgő, szerelem Read More »

 • Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron
  Te is voltál már úgy egy fontos döntés előtt, hogy hiába győzködted magad, gyötört a bizonytalanság? Hogy majdnem jó, de sokallod az árát, vagy féltél, hogy utólag meg fogod bánni a választásod? Egy közeli barátom – most nevezzük Évának – mesélte el az ő menyasszonyi ruhájának a történetét. Ezt és ehhez hasonló bejegyzéseket elsőként mindig az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportbanolvashatsz. Csatlakozz a csoporthoz, ha mindig elsőként szeretnél értesülni az új cikkekről, újdonságokról. Az esküvő …

  Hogyan legyen hercegnői ruhád nem-horror-áron Read More »

 • Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz!
  Erős, maguktól is szép hosszúra növő körmökkel és mindig kevés szabadidővel áldott meg a sors. Ráadásul a munkahelyem is amolyan “körömlakkmentes övezet”, ezért nálam mióta az eszemet tudom, abszolút no-go a tartós lakk, műköröm viselése. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Persze én is nőből vagyok, és amikor menyasszony lettem 💍, rögtön elkapott a Pinterestes időcsapda, órákig csodáltam a szebbnél-szebb manikűröket …

  Menyasszonyi körömpara – avagy hogyan ne járj pórul éppen az esküvődön, ha egyébként nem jársz körmöshöz! Read More »

 • Legyen biztonságos az esküvőd!
  Végre újra mehetnek az 500 főnél kisebb rendezvények. De vajon hogyan érdemes szervezni a rendezvényünket, hogy minden résztvevő a lehető legnagyobb biztonságban legyen? Most ezeket a szempontokat szedtük össze neked. Az új esküvői helyszínekkel kapcsolatos további aktuális információkat az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban kaphattok. Felelősségteljes vendéglátóként gondoljatok arra, hogy a legfontosabb higiéniai szabályokat az esküvő stílusához illő sikkes fatáblán, krétatáblán vagy esetleg plexin, molinókon is kommunikáljátok a násznép felé. Ezzel az ő biztonságérzetük is …

  Legyen biztonságos az esküvőd! Read More »

 • Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte
  Tudod miért zöld színűek a műtők és a műtőkben használt textilek? Azért, mert a zöld szín nyugtató, fájdalomcsillapító, energizáló hatását tudományosan is bizonyították. Ez a bejegyzés az Esküvő Nem Horror Áron Facebook csoportban felvett élő videó kivonata. Ha inkább a videót szeretnéd megnézni, kattints ide. Szerencsére mi sem a műtőben, hanem a tavaszi erdőben kaptuk meg a giga dózis zöld színadagunkat, amikor a Mogyoróhegy Étteremben jártunk! Egy hosszú nap végén, Visegrádról hazatérve nem kerített minket hatalmába a …

  Kimerít az esküvőszervezés? Megmutatom, hogyan legyen több energiád az esküvő után, mint előtte Read More »

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .